films waar pesten/geweld in voorkomt

Photobucket - Video and Image Hosting

Animatiefilm waarin een pestkop een koekje van eigen deeg krijgt als hij even klein wordt als de mieren waarvan hij de kolonie heeft verwoest

Na gepest te zijn door de grootste bullebak uit de buurt, reageert Lucas Nickle zijn frustraties af op een groep weerloze mieren. Toch blijken de mieren niet zo weerloos te zijn als Lucas had gedacht, want voor hij er erg in heeft, hebben ze hem laten krimpen tot de afmetingen van een klein insect.

Voor hun gerechtshof wordt Lucas veroordeeld tot een werkstraf: samen met de andere mieren moet hij aan de slag in de bouwketen van de kolonie.

Daar leert hij van de kleine, maar hard werkende beestjes, hoe belangrijk samenwerken is. Een les die goed van pas komt als hij samen met z’n nieuw gemaakte insectenvriendjes een verdelger van ongedierte moet zien tegen te houden.

Photobucket - Video and Image Hosting

Pudding Tarzan

Naar het boek van Ole Lund Kirgegard “Er is altijd wel iets waar je goed in bent, je moet er alleen achter komen wat het is”. Met deze woorden probeert Ole, kraandrijver in de havens van Kopenhagen, Ivan wat meer zelfvertrouwen te geven. Ivan is een magere jongen van acht jaar oud en een echte dromer.

Op school wordt hij door de kinderen gepest en zijn leraren begrijpen hem niet. En zijn vader die dol is op stoere tarzan types, vindt hem maar niks. Gelukkig begrijpt Ole de problemen van Ivan en wordt zijn enige vriend.

De tasjesdief

Spannende jeugdfilm naar het gelijknamige boek van Mieke van Hooft. De film vertelt het verhaal van een twaalfjarige jongen die door de overvallers van zijn oma wordt gedwongen om damestasjes te stelen. Uit angst voor vergelding durft hij thuis niets over de gebeurtenissen te vertellen en komt hij gaandeweg in een isolement terecht. Ondertussen gaan de meedogenloze overvallers gewoon door met hun getreiter en chantage. Als de getergde jongen, murw door de affaire, vijfhonderd gulden steelt van een weerloze blinde vrouw, beseft hij dat hij veel te ver is gegaan. Hij besluit het heft in eigen hand te nemen en voor eens en voor altijd met zijn belagers af te rekenen.

Heart of America

Het is de laatste dag voor de leerlingen van de “Riverside High School”. Al enkele jaren worden de vrienden Daniel en Barry door medestudenten zowel mentaal als fysiek misbruikt. Ze hadden nooit het lef om van zich af te bijten. Vandaag op de laatste schooldag nemen ze bloedig wraak op hun belagers. Deze gewelddadige laatste dag op school zal voor altijd zijn sporen nalaten.

School maakt film tegen pesten:

Vorig jaar hebben de leerlingen van het vijfde leerjaar van de sbs school de Burgstraat van Geel een film gemaakt over pesten.
deze kan je bekijken op https://vimeo.com/42709008

Advertenties