U kind helpen dat gepest word..

Uw kind helpen dat gepest word

Uw zoontje van zeven komt huilend thuis. Hij is nogal klein van stuk en andere kinderen pesten hem daarmee.
Ze noemen hem vrijwel nooit bij zijn naam, maar zeggen altijd Ukkepuk.
Hij vertelt dat hij vanmiddag weer niet mee mocht doen met tikkertje, de andere kinderen hadden gezegd: ‘Jij hebt toch te korte beentjes om ons in te halen’.

U wilt hier iets aan doen, maar wat kunt u doen? U zou de volgende stappen kunnen nemen: U vraagt uw zoon wat er precies gebeurt zodat u een goed beeld krijgt van de ernst van het pesten. U vertelt hem dat volwassenen vaak niks doen omdat ze niet zien dat er gepest wordt, of omdat ze niet weten hoe het probleem opgelost moet worden. U probeert uw zoon op een eenvoudige manier uit te leggen waarom sommige kinderen pesten. U laat hem merken dat je misschien kunt begrijpen wat die pestende kinderen doen, maar dat dit niet betekent dat pesten is toegestaan.

Bedenk welke acties u het beste lijken. Overleg hierover met uw zoon. U kunt het probleem het beste op verschillende manieren aanpakken, mogelijkheden zijn: -Uw zoon kaart het aan bij zijn meester of juf. -U kaart het aan bij zijn meester of juf. -U kaart het pesten op school aan bij de schoolleiding. -U benadert de ouderraad met de vraag of zij het pesten op school aan de orde willen stellen. -U gaat praten met andere ouders van de pestende kinderen. -Uw zoon kaart het aan bij de trainer van voetbal, de juf van de knutselclub, de overblijfmeester. -U kaart het aan bij de trainer van voetbal, de juf van de knutselclub, de overblijfmeester.

U vertelt uw zoon dat het pesten niet meteen ophoudt mischien als er beter op wordt gelet.
Pesten is een gewoonte geworden die maar moeilijk af te leren is.
U versterkt het zelfvertrouwen van uw zoon door hem dingen te laten doen die hij goed kan.
U maakt hem daar ook opmerkzaam op.
U geeft uw zoon de kans om op een nieuwe club te gaan, waar hij leuke dingen kan doen en andere kinderen kan leren kennen. Na enige tijd vraagt u aan uw zoon of er iets veranderd is in het pesten op school

Advertenties