Gastenboek

Photobucket


Klik hieronder op reageer


Photobucket - Video and Image Hosting

Berichten die geplaatst worden die niks met betrekking tot dit onderwerp behoren. Of uitscheldingen worden per direct verwijderd uit dit gastenboek!
© Niets van deze site mag zonder toestemming van de Auteur gekopieerd worden

Advertenties

28 thoughts on “Gastenboek

 1. Hi Glenn,
  Even laten weten dat ik jouw site een hele belangrijke vind en wat goed dat je jouw ervaringen omzet in iets positiefs…andere jongeren te helpen en mensen meer bewust te maken van het fenomeen Pesten….

  Liefs!

  Elles 🙂

  • Beste Elles,

   Wat supergaaf dat je de moeite genomen heb om een berichtje te plaatsen in mijn gastenboek.
   Ik hoop dat er steeds meer aandacht voor dit grote probleem komt PESTEN! En op deze manier veel jongeren maar ook
   volwassenen te kunnen steunen!

   Jou reactie doet mij goed, de website is in een nieuw jasje, nog niet helemaal af, maar wel klaar om iedereen weer bij te staan!

   Groetjes Glenn

   • Hallo Glenn,

    Op de een of andere manier werkt het gastenboek niet goed. Dit is de enige manier om een berichtje achter te laten op je website.
    ik vind het erg moedig en goed van je dat je hier een website voor hebt opgericht! Super! Ook al weet ik niet of deze site nog up-to-date is, ik stuur toch maar even een berichtje.

    ikzelf ben ook slachtoffer geweest van pesten en heb daar nu nog (ik ben ondertussen al 38) steeds “last” van.

    Omdat ik heel graag mijn negatieve ervaringen wil omzetten naar iets positiefs ben ik via de stichting omgaan met pesten (www.omgaanmetpesten.nl) bezig met de opleiding tot trainer “omgaan met pesten”.

    Met deze training leer je kinderen/jongeren om “sterk” in hun schoenen te gaan staan, zodat ze weerbaar worden. De training heet dan ook de
    “sta-sterk-training”. Kijk maar eens op de site. In juni heb ik examen en daarna ben ik gecertificeerd om deze trainingen te geven.

    Ik hoop echt dat ik hier kinderen mee kan helpen, want hoe je het ook went of keert, er blijft altijd gepest worden. En het zou fijn zijn als slachtoffers van pesten zich zo kunnen opstellen dat het hun minder raakt en misschien wel het pesten stopt of in ieder geval verminderd. Want niks is minder leuk dan iemand pesten die niet reageert of die gewoon ( sterk) wegloopt! je voorkomt het er niet mee, maar ieder beetje wat je kan voorkomen is mooi meegenomen toch?

    in ieder geval, veel succes met je website! Ik hoop dat je er nu, maart 2013, ook nog mee bezig bent!

    hartelijke groeten!

   • Beste Miranda,

    Heel erg bedankt voor u berichtje. En ik vind het erg dat u nog steeds last ondervind van de pesterijen uit uw vroegere jeugd.
    Ik hoop dat het beetje voor beetje beter met u zult gaan en het een plekje kan geven.

    Ik vind het super dat uw de krachten heeft gebundeld en nu iets positiefs gaat doen tegen pesten! Ik kan alleen maar zeggen dat ik er erg veel respect voor hebt!

    Heel erg bedankt nogmaals en ook ik zal altijd mensen blijven helpen met mijn website tegen pesten.

    Groetjes Glenn Eilbracht

 2. Heey,

  Ik ben 31 jaar en nog steeds draag ik de gevolgen mee van het pesten. Niemand die je gelooft en de mensen waar van je steun verwacht zeggen “het valt allemaal wel mee” en dat doen ze tot de dag van vandaag…Helaas heb ik je verhaal niet af kunnen lezen omdat het ook mijn verhaal is. Het doet nog steeds zoveel pijn. Ik ben zelfs bijna dood geslagen als twee meiden me niet “gered” hadden. Ik was ook anders ik hield niet van hard rock of gabber ik hield van Marco Borsato en Take That. Zo kan ik nog wel doorgaan. Maar ik ben blij dat ik een plekje heb gevonden waar ik dan eindelijjk de erkenning kan vinden waar ik zolang naar gezocht hebt….

  groetjes

 3. Heey,

  Ik ben 31 jaar en nog steeds draag ik de gevolgen mee van het pesten. Niemand die je gelooft en de mensen waar van je steun verwacht zeggen “het valt allemaal wel mee” en dat doen ze tot de dag van vandaag…Helaas heb ik je verhaal niet af kunnen lezen omdat het ook mijn verhaal is. Het doet nog steeds zoveel pijn. Ik ben zelfs bijna dood geslagen als twee meiden me niet “gered” hadden. Ik was ook anders ik hield niet van hard rock of gabber ik hield van Marco Borsato en Take That. Zo kan ik nog wel doorgaan. Maar ik ben blij dat ik een plekje heb gevonden waar ik dan eindelijjk de erkenning kan vinden waar ik zolang naar gezocht hebt….

  groetjes

 4. http://www.kidsonstage.nl/pagina102.html
  Rianne Jaasma zingt een liedje uit de Vet coole wintershow, tegen pesten.

  Bij kids on stage hebben we dit schooljaar aandacht besteed aan pesten in 2 voorstellingen en in een workshopdag. (in samenwerking met ped/psych. adviespraktijk en basisschool) Wij hebben dit thema gekozen, om een paar van onze vrienden bij kids, die op hun scholen erg gepest werden, te steunen.

  Bij het schrijven van de voorstellingen hebben we veel gehad aan de info op deze website. Hoop dat jullie ons liedje mooi vinden.

  Met vriendelijke groet,
  Ellis Castenmiller-Westheim en Judy Olof, mede namens alle Kids on stage!
  Hoorn.

 5. hallo glenn
  ik ben silya en ik ben 16 jaar oud en ik woord gepest door meisjes van de school en ik wouw en filmpje gaan paken zo dat die kinden die pesten moeten ophouden want ze blijven door gaan met pesten

 6. Heey Glenn,
  ik heb via elles van ej gehoord,
  ik vind goed wat je doet echt..
  Voor mij is het pesten nog steeds niet gestopt,
  maar ik hoop dat er voor vele anderen wel helpt!

  Fijn dat je dit doet,

  groeten Kimberly

  • Beste Kimberly,

   Dankjewel voor jou bericht doet me goed te horen, hoop dat veel kinderen er is iets van opsteken!!! Hoop dat t voor jou snel mag ophouden en weet sta erboven zodat hun lager staan dan jou!
   Geef niet op en blijf overeind staan, op een geven moment zien hun de lol er niet meer van in, en kom je er sterker uit! Heel veel succes en mocht er nog wat zijn, je mag altijd mailen!

   Groetjes en een hele fijne week!

   Glenn Eilbracht

 7. Beste,

  Graag informeren wij u vrijblijvend over twee unieke informatieve spellen die vzw Zinloos Geweld (www.tegenpestenengeweld.be) ontwikkelde, met name ‘VlinderSlag’ en ‘VlinderNET’ met de steun van het Ministerie van Onderwijs en medewerking en advies van Communicatiehuis Magelaan, Clicksafe (het Europees veiligheids- en expertisecentrum voor veilig internet), Netlog, pedagogen en leerkrachten. Beide spellen worden zowel in België en sinds kort ook in Nederland zeer enthousiast onthaald door leerlingen, leerkrachten en pedagogen.

  VlinderNET biedt jongeren van 10 tot 15 jaar (en volwassenen) een speelse invalshoek om te praten over cyberpesten en veilig internet. Het spel laat hen aan de hand van situatiekaarten en een gevoelskaart van gedachten wisselen over verschillende vormen van cyberpesten en in het bijzonder over de gevoelens die ze daarbij ervaren. Om het gesprek te stimuleren krijgt de spelbegeleider per tekening een aantal vragen aangereikt die hij aan de spelers kan stellen. Die vragen staan samen met allerhande tips en verwijzingen naar verschillende interessante website’s in een bijgevoegde handleiding.

  Cyberpesten onder jongeren is een actueel thema, pijnlijk bevestigd door de recente zelfmoorden van een aantal jongeren. Het spel beantwoordt ook aan de vraag van ruim 75% van de leerkrachten om educatief materiaal over dit thema te bekomen. Het beste ‘wapen’ tegen cyberpesten zijn weerbare jongeren. Leren praten over problemen en gevoelens vergroot hun weerbaarheid en leert hen sneller de stap te zetten naar hulpverlening. De slogan bij dit spel luidt dan ook: ‘Melden moet – Praten helpt altijd’.

  VlinderSlag’ is een informatief spel rond het thema geweld, agressie en onverschilligheid voor jongeren van 9 tot 15 jaar. Een doelgroep bij wie het normen- en waardenbesef nog kan (bij)gestuurd worden. Bij ‘VlinderSlag’ worden spelers op een speelse en erg actief communicatieve manier geconfronteerd met verschillende soorten zichtbaar en onzichtbaar geweld, ze leren hoe het bespreekbaar te maken, hun gevoelens te verwoorden en ermee om te gaan.

  Prijs per spel: 35€
  Bestelling VlinderSlag + VlinderNET à 60€ i.p.v. 70€ excl. 16€ verzendingskost

  Voor meer info over deze spellen en onze andere projecten verwijzen wij u graag naar onze website http://www.tegenpestenengeweld.be

  Zinvolle groeten,
  Carine Lapinne
  http://www.tegenpestenengeweld.be
  http://www.zinloosgeweld.net

 8. Hallo Glenn,
  Ik ben Lynn, mede-beheerder van de site http://www.homohetero.nl, en we hebben een wekelijkse chatsessie. Gezien het onderwerp van deze week ‘pesten’ is, hebben we even wat rond zitten neuzen op Google en kwamen we uiteindelijk uit op jouw site. Omdat je zelf ervaringen hebt met pesten en natuurlijk deze site eraan hebt gewijd,

  vroegen we ons af of je misschien zin/tijd had om in deze chatsessie mee te spreken? We horen graag je antwoord (het liefst via de mail)
  Met vriendelijke groet,
  Lynn

  • Beste lynn en Benny, ik zie er wel een mogelijkheid in om hieraan mee te werken om een sessie over pesten te geven, graag zou ik meer informatie willen hebben over wat het inhoud en ik precies zou moeten doen, mvg Glenn Eilbracht

 9. hoi Glenn,

  wil graag in contact komen met je omdat: ik op dit moment met een project bezig ben wat over pesten gaat. ben je toevallig op twitter je tegen gekomen. daar door de vraag of je mss de voorstelling willen onder steunen qua ervaringen en dergelijken!

  ik hoop dat je ieder geval de moeite wil nemen om als je nog meer vragen hebt me te mailen!?

  met vriendelijk groetjes,
  lenny van beurden

  • Beste Lenny, wat goed dat jullie er aandacht aan besteden het onderwerp pesten. Om wat voor voorstelling gaat het? Zie graag een bericht tegemoet gr Glenn Eilbraqcht

 10. Hoi Glenn! Echt een goede site, ook erg goed van je dat je je eigen verhaal hier ook op verteld, ik heb daar echt respect voor! Zelf ben ik ook jarenlang gepest. En inderdaad mensen weten niet wat ze er anderen mee aandoen, zo is het bij mij zover dat ik een aantal jaar na het pesten nog bezig ben met zelfmoordpogingen, omdat ik het verschrikkelijk vind om elke dag met alles te worden geconfronteerd. nogmaals ik vind het echt goed dat je deze site hebt gemaakt. en heel veel succes, ik wens je veel sterkte en ik hoop dat er een dag komt dat je het kunt aflsluiten. groetjes anoniem

  p.s. misschien kun je bij films, ook het filmpje van Jonah Mowry zetten dat filmpje laat namelijk heel goed zien wat pesten wel niet met je doet

 11. Hoi Glenn, ik vind het erg goed dat deze site er is, en goed dat je anderen ermee helpt. Ik heb nog een vraagje, ik heb een tijdje geleden gedichten naar jou mailadres gestuurd, maar nog geen bericht gehad, en zie ze ook nog niet op de site. Misschien zijn ze niet goed aangekomen, of vond je ze niet goed. ik hoor heel graag een reactie, vind het erg jammer.
  Groetjes Mieke

 12. Ik heb een dochter die vanaf haar 7e levensjaar werd gepest op school.
  Alle leraren waren best wel op de hoogte. Ze stuurden mijn dochter op een weerbaarheids cursus. Terwijl er aan de pesters niks werd gedaan. Mijn dochter had zwaar ADHD en dislectie. Ze scheen in de ogen van een andere een “dom” iemand te zijn. Nou Einstein had ook dislectie zeiden we zelfs tegen haar. Uiteindelijk heeft dit pestgedrag geleid dat ze niet in zich zelf geloofde. en was ze giga onzeker. Nooit kwam er iemand spelen, of mocht ze met haar klas mee doen. Op het schoolplein speelde ze met kinderen van 2 of 3 klassen lager. De laatste 5 jaar basis school waren een HEL!! Op een dag had ik haar naar school gebracht, (wij wonen ook nog eens op een boerderij, dus niet echt naast de deur van school) zag ik een klasgenootje haar bewust uit de groep duwen. Ik heb mijn auto geparkeerd, ben naar het bewuste kind gegaan en heb haar eens goed de waarheid gezegd. Deze ging huilend naar binnen, en klagen bij de leraar. Nog geen 10 minuten later kwam er een telefoontje van school, of ik direct op school wilde komen. Ik kreeg te horen dat zulk soort handelingen via school werd gevoerd. Nooit heeft de school iets bereikt wat betreft het pesten. Al diverse kinderen waren verhuisd omdat ze werden gepest.
  Nu is ze 22 jr. en als we het over deze periode hebben, springen de tranen ons nog in de ogen, het verdriet zit nog heel diep! En is bezig met een studie Micro-Biologie. 3e leerjaar,en dat na al 1 MBO diploma klinisch lab afgesloten te hebben.Wij zijn trots op haar, en ze doet het nu heel goed, Het heeft haar sterk gemaakt zegt ze zelf, ze heeft leren vechten voor haar idealen.

 13. Hallo Glenn!

  Eerst en vooral een dikke proficiat met deze site en alles wat je doet! Echt knap!

  Ik ben zelf ook net begonnen met het uitdenken van een project rond pesten. Het project zit nog in zijn babyschoentjes. Ik heb het dan vooral over een website, een bundel/boek, acties, educatief materiaal uitwerken voor scholen, lezingen,… al die dingen.

  Er kan nooit genoeg aandacht worden gegeven aan dit probleem en jouw site is ook een zeer goede inspiratiebron!

  Groetjes
  Joachim

 14. heey Glenn
  Wat goed dat je zo site op zet
  het is heel belangrijk dat er meer aan pesten word gedaan.
  ik ben ook erg gepest,ik heb dagelijks er nog last er van.
  ik hoop dat een keer dat pesten keer wereld uit geholpen word.
  heel veel succes veder met je site het is echt een goede site.
  Groetjes Verona

  • Beste Verona,

   Dankjewel voor jou positieve reactie! Ik hoop ook zeker dat er veel meer aandacht komt voor dit probleem, en er veel meer mensen mee gaan strijden! Des te meer hoe beter!

   Mvg Glenn Eilbracht

 15. Hallo,
  Ook onze dochter is gepest vanaf de kleuterklas t/m het gymnasium. Reden was volgens de pesters, dat zij anders was. Achteraf bleek, dat onze dochter erg intelligent bleek te zijn en wil daarbij de aantekening maken, dat dit geen talent is maar een handicap.
  Zij is zelfs verkracht en heeft op haar veertiende een zelfmoordpoging gedaan. Wat sta je als ouder met de rug tegen de muur, als niemand je serieus neemt!
  Nu is onze dochter zwanger van haar tweede kind, maar draagt nog steeds haar pestverleden en verkrachting met zich mee!! Ze heeft psychische hulp tot op heden! De pesters worden niet goed aangepakt in de scholen. Het hele pestprotocol moet op de schop en onderwijzend personeel moet een scholing krijgen, waar ze kunnen meemaken wat een impact het op een kind kan hebben.

  • Klopt helemaal, de meeste scholen pakken het op een verkeerde manier aan, waardoor soms het pest gedrag steeds erger word! Op iedere school moeten ze veel meer gaan doen, bijvoorbeeld verplichte cursussen gaan volgen.

   Heel erg moedig voor u reactie, maar ben erg blij dat het beter gaat met uw dochter. Jammer dat die pesters altijd een blijvend litteken achter laten!

   Mvg Glenn Eilbracht

 16. Ik ben zelf jaren gepest,getreiterd,buitengesloten werdt geslagen en geduwd.Er was niemand die het voor mij opnam of naar mijn verhaal wilde luisteren als ik op straat liep hield ik mijn blik gericht op de straat zodat niemand zag dat ik het was.Ben nu 43 jaar en nog steeds heb ik problemen met mijn pestverleden.
  Ik snap heel erg goed dat het sommige kinderen teveel wordt met verschrikkelijk gevolg.Na heel veel praten heb ik het een plekje kunnen geven niet verwerkt en ik zal het nooit vergeten.Het ergste vind ik dat mijn middelste en oudste zoon hetzelfde meemaken! Na al die jaren niets maar dan ook niets verandert je loopt tegen muren aan en de slachtoffers moeten op weerbaarheidstaining en de pesters?? Die moeten niets ik hoop dat er iets gaat veranderen hoop maar weet niet of dat gebeurd ik wens iedereen veel sterkte .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s