Pesten laat minstens 10 jaar lang gevolgen achter bij de mens

Photobucket

Dat pesten veel schade kan aanrichten is hoop ik ondertussen wel bekend. Velen mensen die pesten weten soms nog steeds niet hoeveel invloed het op iemand kan hebben.

Zo blijkt ook uit een onderzoek dat in Amerika is gedaan. In het onderstaande stuk is goed te lezen wat voor  impact pesten kan maken op de mens. Maar ook zijn de cijfers en procenten bekend gemaakt om hoeveel het zal gaan want de impact/schade dat pesterijen kunnen  aanrichten is enorm.

Uit Amerikaans onderzoek blijft dat pesten of gepest worden nog minstens tien jaar lang gevolgen heeft. Zowel voor de pesters als gepesten hebben op lange termijn een veel grotere kans op depressies, angst- en paniekstoornissen.

24 procent van de kinderen die gepest wordt op school heeft een angststoornis zodra hij of zij halverwege de twintig is. Van de kinderen die nooit met pesten in aanraking komen, krijgt slechts 6 procent later die diagnose.

Kinderen die zelf gepest zijn en ook anderen gepest hebben, hebben het slechtste vooruitzicht: 32 procent heeft later last van een angststoornis. Ook is de kans op een paniekstoornis of depressies bij hen het grootst en denken zij het vaakst na over zelfmoord.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 1420 kinderen. Er werd gekeken naar hun ervaringen met pesten tussen hun 9de en 16de, en hun emotionele ontwikkeling tot hun 26e. 1 op de 4 kinderen was zelf ooit gepest en bijna 1 op de 10 gaf toe anderen te hebben gepest.

Bron: Nu.nl

Advertenties