Staatssecretaris Sander Dekker komt met aanpak wet tegen pesten

 photo ro-ocw-infographic-pesten-25-03-2013_zps5de1d747.jpg

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs en Kinderombudsman Marc Dullaert presenteren maandag hun plannen tegen pesten. De twee staken de koppen bij elkaar na een aantal zware incidenten die met pesten op school te maken hadden.

De staatssecretaris Dekker onderzocht de afgelopen maanden of scholen meer kunnen of  doen tegen pesten.

Zo hebben we in Nederland al op veel scholen een pestprotocol, maar blijft dat soms in de la liggen. Waar vervolgens erg weinig mee gedaan word. Zo’n antipest-protocol moet volgens Dekker verplicht worden op iedere school.


Ook constateerde hij na overleg met de  leraren, leerling- en ouderorganisaties, wetenschappers en de Inspectie van het Onderwijs dat scholen en leraren pesten een ongemakkelijk onderwerp vinden. Daarom wordt er ook te weinig over pesten gesproken, denkt Dekker.

Verder hebben leraren volgens Dekker moeite om pestgedrag goed te signaleren, worden leerlingen en ouders met klachten over pesten nog te vaak van het kastje naar de muur gestuurd en kunnen scholen kiezen uit zoveel materialen en programma’s rond pesten dat zij door de bomen het bos niet meer zien.

Lees hier de aanpak tegen pestenwet.

Bron: Anp
Link bron: Eén Vandaag

Advertenties