Zuiderburen Diego & Jens slaan handen in een tegen pesten!

 photo diegojens_zps17dc9ace.jpg

Zuiderburen starten groot project tegen pesten.

De jongens Diego Termote en Jens Van Goethem hebben de handen in een geslagen tegen het grote probleem dat pesten heet.
De twee jongens zaten allebei in de serie ” uit de kast ” een programma dat uitgezonden word op het Belgische VTM.

In Vlaanderen liggen de cijfers erg hoog als het gaat om pesterijen. Circa 50.000 kinderen en jongeren worden vermoedelijk enorm gepest!

Veel kinderen worden erg onzeker, bang, durven niet meer naar buiten of maken een einde aan hun leven door alle pesterijen. Dit aantal is de laatste paar jaren enorm gestegen.

De heren zijn daarom nu de strijd aan gegaan tegen pesten. Ze hebben een antipestproject opgezet, waarmee ze voorlichtingen gaan geven op scholen waarmee zij willen laten zien wat pesten met een mens doet en wat gevolgen daarvan kunnen zijn.

Dit doen zij niet alleen, want door hun deelname aan het programma Uit de kast, zijn zij in aanraking gekomen met Bram Bierkens, die een organisatie heeft vzw Help Mij  een organisatie die ijvert tegen zelfdoding en depressie. Deze organisatie is ook het goede doel van Mister gay Vlaanderen.

Samen gaan zij de strijd aan tegen pesten met een groot project dat nu nog in de kinderschoenen staat maar binnenkort gaat beginnen.

Diego en Jens merkte al snel op dat als een ervaringsdeskundige voorlichtingen geeft over pesten op scholen er aandachtig word geluisterd en het de mensen echt aan t denken zet. Dit heeft een heel effectief effect.

Er zijn 3 hele belangrijke boodschappen die de jongens willen meegeven:

1. Als eerste moet een pesterij ALTIJD gemeld worden. Enkel zo kan er iets aan worden gedaan. Als de omgeving van niets weet, kunnen ze ook niet helpen.

2e punt dat we willen uitdrukken, is dat een pest slachtoffer nooit de schuldige is. Heel vaak zal de gepeste dit denken, maar dit is niet zo. De gepeste moet die negatieve gedachte omzetten in een positieve om er zo, samen met anderen, voor te zorgen dat het allemaal stopt.

3. Als derde boodschap geven we mee dat alles goed komt, zolang je er aan werkt. Op een dag zal het ophouden, zolang je maar hulp zoekt. Die hulp kan gevonden worden in de eigen omgeving, bij vrienden, ouders, maar ook bij Help Mij vzw.

( http://vzwhelpmij.be )

De heren zullen zich ook inzetten als gastsprekers op scholen om te vertellen over pesten in een LGBT-context .

Voor meer informatie over dit antipestproject kan je contact opnemen met info@vzwhelpmij.be .

Advertenties