Tiener pleegt zelfmoord door cyberpesten

 photo hannapesten_zps18e48ebb.jpg

Vlak voor haar dood maakte Hannah deze bovenstaande foto.

Hannah Smith, een 14 jarige tiener die een einde aan haar leven maakte door pesterijen o.a. op de social media website Ask.fm

Zij werd zo erg gepest via internet dat ze het niet meer zag zitten. Maar liet ook een briefje achter met daarop “Zal het ooit beter gaan?”

De vader van Hannah denkt dat de pesterijen op ask.fm de druppel voor haar is geweest.
Na de dood van zijn dochter is er veel opschudding in Groot Brittannië gekomen waarin Hanna’s vader duidelijk zijn stem laat horen.

Hij hoopt dat de website ask.fm verdwijnt en daarnaast vragen veel media zich af hoe het mogelijk is anoniem elkaar berichten te kunnen versturen zoals bij ask.fm.

In Engeland gaat zelfs een Aktie rond om de website te stoppen en ze halen daar momenteel handtekeningen op.

De reactie van ask.fm

Volgens de website stuurde Hannah de dreigberichten naar haarzelf, er is gebleken volgens de website dat 98% van haar computer kwam.

De vader van Hannah kan het niet geloven dat de website de bal naar zijn dochter kaatst. Het laat zien hoe wanhopig mijn dochter was. Hanna’s vader is woedend.

Tips:

Cyberpesten lijkt tegenwoordig steeds vaker te gebeuren. Het is daarin tegen een stuk makkelijker omdat alles anoniem kan.

Maar velen jongeren zien de gevolgen er niet van in. Je kan makkelijk wat achter je computer iets typen maar diegene aan de andere kant van het scherm ziet niet wie erachter zit.

Gelukkig zitten er op veel websites en chat communicaties een blokkade knop, gebruik deze daarom ook altijd zodra je iets vervelends gebeurt !

Advertenties