Anti Cyberpestenspel in België

 photo spel_cyberpesten_zpsc142e6e3.jpgSpel in België pakt cyberpesten aan.

Cyberpesten speelt een groot probleem tegenwoordig onder de jeugd. Dat moet serieus aangepakt worden. Dit vind ook de Belgische Vzw Zinloos geweld. Zij hebben daarom een speciaal Vlindernet spel ontwikkeld voor scholen wat cyberpesten eens goed onder de aandacht brengt.

Maar ook richt het de aandacht op homoseksuele jongeren die gepest worden.

Cyberpesten gebeurd het vaakst in de leeftijdscategorie 15 en 19 jaar. Zo kun je denken aan kinderen die anderen pestmails sturen of haatgroepen opzetten tegen een persoon.

Het vlindernet spel wilt jongeren tussen de 10 en 15 jaar confronteren met de ernstige vormen die cyberpesten kan veroorzaken en zo gesprekken aanmoedigen.

Slachtoffers die te maken krijgen met cyberpesten zouden sneller de weg naar hulpverlening kunnen vinden en de daders worden er op gewezen dat cyberpesten niet door de beugel kan!

Het spel werd voorgesteld op het kabinet van minister Pascal Smet, in de aanwezigheid van Davy Brocatus (ambassadeur van de vzw), singer-songwriter Jean Bosco Safari, acteur/presentator Steph Goossens en Kurt Beckers (leerkracht K.T.A. Brakel).

Voor meer informatie over het Vlindernet Spel tegen cyberpesten :http://www.zinloosgeweld.net/content/projecten/informatiefspel_vlindernet.php

Advertenties