Enorme ophef ontstaan door nieuw rtl5 programma tegen pesten

 

632034-e1396633983868-620x310

Het Einstein Lyceum te Hoogvliet is boos, er is commotie ontstaan over geheime opnamens op de school voor een programma tegen pesten op rtl5. De school eist dat de beelden niet worden uitgezonden. De school heeft een brief opgesteld die in handen is van het programma nieuwsuur. In de brief vermelden ze dat het programma alleen maar uit is op sensatie en niet het pestprobleem goed aan te kaarten.

Het programma dat op rtl5 te zien zal zijn wil het probleem pesten aan de kaak stellen. De moeder van de jongen die erg werd gepest op school heeft haar zoon aangemeld voor het programma.

Hij maakte voor het programma verborgen opnames drie weken land waarin werd gefilmd dat hij word getreiterd en gepest. De beelden gingen vervolgens naar de schoolleiding om met als doel deze te laten vertonen aan de klas en de pesters te confronteren met hun gedrag.

De directie van de school wilde hier niet aan mee werken om de leerlingen te beschermen. Maar de producent koos voor andere aanpak en tactiek. Bij de school blokkeerde de programmamakers het fietspad, waarna ze de leerlingen die aankwamen eigenlijk dwongen naar de opnames te kijken. De pestkoppen werden daarna bij de pols gepakt om het goed te maken met de gepeste jongen door hem bijvoorbeeld een knuffel te geven of een high five.

Maar de leerlingen van de school voelde zich er ongemakkelijk bij. Ze zijn in hun persoonlijke  integriteit aangetast vind de rector van de school.
Een programma maken over pesten is niet verkeerd, maar of het ook de juiste manier is om een gepest kind te helpen is nog maar de vraag. De rector geeft wel aan dat het gepeste kind op allerlei manieren word bijgestaan.

Advertenties