RTL Nederland verboden verborgen camerabeelden Project P uit te zenden

632034-e1396633983868-620x310

Foto: Project P Rtl

Rtl Nederland gaat de door rechter verboden beelden knippen uit de aflevering van project p van aankomende maandag. Dit liet een woordvoerder weten na aanleiding van de uitspraak van de rechter. Mochten ze de beelden toch gaan uitzenden dan word er een boete opgelegd van 250 duizend euro.

De ophef is ontstaan doordat de gepeste met een rugtas door de school gaat maar wat ze niet weten is dat in deze rugtas een verborgen camera zit en geluidsopnameapparatuur.

De beelden van deze opnames mogen niet uitgezonden worden door het Einstein Lyceum in Hoogvliet. Volgens de rechter is dit inbreuk plegen in de persoonlijke levenssfeer van de kinderen die zich veilig waanden op school.

Rtl gaat niet in beroep tegen de uitspraak. Wel hopen ze een goede aflevering er van te kunnen maken nu de paar minuten verborgen camera opnames eruit worden geknipt. De aflevering duurt 45 minuten.

De directie van de school hadden de zaak al aangezwengeld. Het is onacceptabel om binnen de school opnames te maken met een verborgen camera.

Volgens de school werkt het programma averechts en zou het schadelijk zijn voor de gepeste als zowel de pester.

Advertenties