Jonge kinderen met overgewicht pesten vaker volgens onderzoek Erasmus MC & GGD

 

ertasmus 

Jonge kinderen met overgewicht worden niet alleen vaker gepest, zijn ook vaker pestkoppen dan hun slankere leeftijdsgenoten. Volgens het Erasmus MC en de GGD Rotterdam zijn vooral kinderen met overgewicht pesters.

Jongens met overgewicht pesten vaker door te schoppen, te slaan en te duwen.  Meisjes met overgewicht pakken het anders aan en spelen vooral in op de emotie door te negeren, buiten te sluiten en te roddelen. 

Dit gebeurt volgens onderzoekster Pauline Jansen al in de eerste klassen van de basisschool. “Dat is veel eerder dan wij dachten.” Het is onbekend waarom kinderen met overgewicht vaker pesten dan de  kleuters op normaal gewicht.

Het Erasmus MC en de GGD deden onderzoek onder 5- en 6-jarige kleuters in Rotterdam en omgeving. Die gegevens komen uit de Jeugdmonitor van de GGD en het Generation R-onderzoek van het ziekenhuis in Rotterdam.

 ©Bron Rtv Rijnmond

Advertenties

One thought on “Jonge kinderen met overgewicht pesten vaker volgens onderzoek Erasmus MC & GGD

  1. tegen mij zeiden ze negeer het, nou dat gaat totaal niet, het doet alleen maar pijn, het is niet te verdragen, de pijn en alles, door dat pesten en de rest heb ik 2 maanden in een depressie gezeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s