Pesten op werk nog altijd een groot taboe

 

mobbing-c2bfque-es-acoso-laboral1

 

Veel werkgevers willen niet toegeven dat er in hun bedrijf gepest word. Stress en het aantal ziekteverzuimen komen wel ten sprake,  maar het probleem pesten blijft voor alsnog een groot taboe. Pesten op de werkvloer word ook wel mobbing genoemd.

Voorzitter Laura Willemse van de stichting pesten op de werkvloer zegt dit in een interview met de website www.nu.nl Bron: Nu.nl

Werkgevers willen het liever niet toegeven. Het is schaamtevol en best heftig als het binnen de deuren van je eigen bedrijf plaatsvind licht zij toe. Volgens haar komt het negatieve gedrag erg vaak voor.

Honderdduizenden mensen worden vaak gepest op hun werk waarvan zelfs de leidinggevende soms meedoen met de rest. Er is onderzoek naar gedaan en volgens de CNV en de Universiteit Twente worden structureel 250.000 tot 350.000 mensen gepest op de werkvloer.

Zoals velen van jullie al weten en het kan niet vaak genoeg benoemd worden brengen pesterijen angststoornissen met zich mee en kan je er heel erg onzeker door worden en gaan voelen.

Daarnaast kan je door alle pesterijen niet meer de deur uit willen of er liever niet meer willen zijn.

Advertenties