Het nieuwe schooljaar gaat weer van starts!

school-bullying-liability

Maandag 24 augustus 2015

De meeste scholen zijn vandaag alweer begonnen aan hun nieuwe schooljaar. Veel kinderen zien er naar uit om naar school te gaan en hun vrienden of vriendinnen weer  terug te zien.

Spannend

Een spannend jaar voor iedereen maar ook zeker voor diegene die op hun school gepest werden of worden.

Spannend is het voor hun net iets meer want wat gaat dit nieuwe schooljaar brengen.  Ik hoop ook diep vanuit mijn eigen hart dat diegene die gepest werden of worden voordat de zomervakantie begon een heel mooi en goed schooljaar gaan krijgen. Dat deze groep niet meer met buikpijn en tegenzin naar school gaat maar er juist  zin in krijgt om naar school toe te gaan!

Want,

het is belangrijk dat je met elkaar een sterkte klas gaat vormen. Help elkaar als je er niet uitkomt, praat erover en geef steun. Probeer elkaar ook zeker te begrijpen door naar elkaar te luisteren.

Ook de docenten en scholen kunnen hier een bijdrage aan leveren door iedereen aandacht te geven die hij of zij nodig heeft.  Maar ook zeker niet weg te gaan kijken als het pestprobleem zich voordoet in de school of daarbuiten.

Door elkaar te accepteren zoals hij of zij is kan de sfeer al een stuk prettiger worden.  Tuurlijk kan je niet iedereen aardig vinden maar dat is geen reden om hem of haar de grond in te  stampen.

Verdrietig

Pesten kan nogmaals levens verpesten. Ook op de werkvloer komt het steeds vaker voor.

Zo werd ik afgelopen week een beetje verdrietig van het volgende nieuws.

Docente die een einde aan haar leven heeft gemaakt omdat de pesterijen onderling op de werkvloer haar teveel waren geworden.

Dit mag nooit meer gebeuren en had niet mogen gebeuren. Ook onder de leerlingen niet want er zijn al een aantal jongeren op veel te vroege leeftijd uit het leven gestapt door pesterijen.

Pesten kan levens verpesten en dat moet nou echt eens een keer worden ingezien.

Meegeven aan scholen in Nederland,

Wat ik wil meegeven aan alle scholen en leerlingen/docenten van Nederland is,

Maak een sterke klas met elkaar en probeer naar elkaar te luisteren , te accepteren en te respecteren naar elkaar toe.  Respect tonen naar elkaar staat op nummer 1. Ziet je dat toch iemand gepest word? Neem het alstublieft voor diegene op! Laat iemand niet alleen staan, daar is de schooltijd veel te kort voor.

Iedereen verdiend en heeft het recht op een mooie schooltijd, dit kan je niet alleen voor elkaar krijgen maar samen!

Glenn Eilbracht

Advertenties